Bjørnar Robertsen leverte en imponerende orgelkonsert i Eidsvoll kirke onsdag kveld.

Organist Bjørnar Robertsens spesiell Olav-konsert i Eidsvoll kirke onsdag kveld ble en opplevelse for få, men veldig imponerte frammøtte.

I anledning 1000-årsjubileet for Eidsivatinget hadde Robertsen satt sammen en konsert med 11 verker som alle hadde en relasjon til Olav den hellige, kongen som etablerte Eidsivatinget i Eidsvoll i 1022.
– Det er litt komplisert musikk, så jeg har brukt tid på å forberede konserten. Mange av verkene har jeg ikke spilt tidligere, forteller organisten som har jobbet i Eidsvoll i 35 år.
– Dette er musikk på øverste hylle. Den krever mye både av organisten og av orgelet, som Eidsivatingets leder, Rolf A. Thon, uttrykte det i sin velkomsttale.
Og orgelet får skryt også av utøveren.
– Dette er ett av de beste orglene i hele landet, sier Bjørnar Robertsen, og han vet, for han var sjøl med å velge det etter at det forrige orgelet ble ødelagt i kirkebrannen i 2000.
Vi skrev innledningsvis at konserten ble en opplevelse for de få. Bare knapt 30 tilhørere møtte opp, men de var til gjengjeld svært begeistret.
– Dette var virkelig mektig, sier Lars Skovseth og Astrid Stokstad.
– Tenkt på det arbeidet som ligger bak. Mye av musikken var uvant for oss, men vi ble begeistret, spesielt for «Kirken, den er et gammelt hus». Arrangementet var uvant, men veldig oppfriskende. Noe kjent var det også over «Hellig Olav», bygd over en norsk folketone. Den ga en ekstra opplevelse. Det var godt å kjenne igjen noe, få noe på en glad måte. Vi så at også andre tilhørere ble glade. Det var en fantastisk opplevelse, sier de to.

NYHET fra Eidsivatinget
Uncategorized

LES MER »
Uncategorized

Eidsvoll Husflidslag vant

Den utlyst husflidskonkurransen i anledning Eidsivating-jubileet ble vunnet av Eidsvoll husflidslag. – Vi ønsker oss

LES MER »

Se flere aktuelle saker her

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook