KEiiNO kom med topplåter på rekke og rad under konserten i Eidsvoll lørdag.

Popgruppa KeiiNO med Alexandra Rotan fra Eidsvoll som frontfigur leverte en forrykende konsert på Bankplassen i Eidsvoll sentrum lørdag kveld, men publikumsoppslutningen var langt under forventet.

Konserten var en del av 1000-årsjubileet for Eidsivatinget. Bare mellom 200 og 300 publikummer stilte opp, og da ble det glissente på Bankplassen. Det så likevel ikke ut til å hemme Alexandra & Co. De leverte topplåt etter topplåt, mange kjente fra Stjernekamp, Melodi Grand Prix og TV-reklame for norske landskamper i fotball.

Gruppa, som består av sanger og låtskriver Tom Hugo Hermansen, joiker og sanger Fred Buljo og vokalist Alexandra Rotan fra Råholt vant i 2019 den norske utgaven av Melodi Grand Prix, og i fjor høst kom Alexandra helt til finalen i Stjernekamp. Under konserten i Eidsvoll hadde de med seg Håvard Kværne Hansen på trommer og Markus Bastøe på gitar.

Sjøl om publikumsoppslutningen burde ha vært bedre, er det ingen tvil om KeiiNOs og Alexandras popularitet. Gruppa hadde knapt nok kommet ned fra scena etter endt konsert før den ble omringet av ung og voksne fans som skulle hilse på og ha bilde med seg sjøl blant idolene.

Og ved vinduene i leilighetene og kafeen rundt Bankplassen satt folk og lyttet og filmet – fra gratis tilskuerplass.

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her