1022 -1030 - 2022 -2030

Om arrangement

I 2022 er det tusen år siden Olav Haraldsson etablerte Eidsivatinget. I 2030 er det 1000 år siden Olav den hellige falt i slaget på Stiklestad. Tiåret byr på mange jubileer fra Olavs virke i Norge som vil markeres både regionalt og nasjonalt.

Fagseminaret skal holdes på Eidsvoll 1814 (ved Eidsvollsbygningen) og vil også bli distribuert digitalt i flere kanaler. Seminaret tar for seg ulike sider ved det norske rettssamfunnet gjennom alle disse årene og helt fram til vår egen tidsalder. Vi drøfter også Norges parlamentariske rolle i dagens internasjonale samfunn og hva det «virtuelle» samfunnet kan bety for rettsstaten. I dette ligger det også et ønske om å vise sammenhenger mellom kulturarven og dagens moderne samfunn.

Foreleserne er blant de beste fagpersonene vi har innenfor de ulike områdene.  Les mer

Det jobbes med et jubiléums-spill som skal fremføres i 2022. Et spill om historien og hvordan den kan ha påvirket vårt demokrati. Spillet vil involvere barn og unge. Følg med for videre oppdatering angående dette.

Vandreutstillingen «Personae Miserabiles», Landslovutstillingen,  blir satt opp til jubileet i 2022 i perioden april – september like ved Grunnlovsbygningen, Eidsvoll 1814. Familieutstillingen forteller bl.a. om hvordan barn hadde det i middelalderen. Nytt i utstillingen er oppslag om sammenhenger mellom Magnus Lagabøtes landslov og Grunnloven 1814. Les mer

Hva skjer

EIDSIVATINGETS BLOG 

Uncategorized

Eidsivating-jubileet ved vegs ende

Søndag ble et drøyt års markering av 1000-årsjubileet for Eidsivatinget avsluttet på Tingvoll. Eidsvolls ordfører Hege Svendsen takket jubileumskomiteen og overrakte blomster til lederen, Rolf

LES MER »

Takk for at du er interessert i hva vi holder på med i Eidsivatinget!

© All rights reserved Eidsivatinget