5. sept. kl. 19:00 – Eidsvoll og riksdekkende lovgiving.

Enestående foredrag i Panorama, Eidsvoll.

En sjelden anledning for historieinteresserte!

Professor i rettshistorie ved Universitetet i Bergen og forsker ved Nasjonalbiblioteket, Jørn Øyrehagen Sunde, forteller om Landslovene og opphavet til dem. Sunde forteller også om Eidsivatinget, riksdekkende lovgiving og Olav Haraldsson som lovgiver. Han svarer på mange «hvordan» og «hvorfor» og drar oss inn i denne magiske verden av viktige begivenheter for dannelsen av vårt samfunn og demokrati.

Sunde er en glitrende historieformidler som fengsler sitt publikum gjennom sin fargerike fortellerstil og engasjement. Vi vil starte salg av billetter før ferien! 

Sikre deg billetter til dette enestående foredraget  – Inngang kr 150,-
https://www.panorama.kulturhus.no/program-og-billetter/

Professor Jørn Øyrehagen Sunde

Her vises noen sider fra Landslovene.

Uncategorized

Seilet Scene innvidd!

10. september 2020 ble Seilet Scene åpnet med snorklipping av ordfører John-Erik Vika, kulturdirektør i Viken John Arve Eide og styremedlem i Eidsivatinget, Arnhild Ingeborgrud.
På bildene ser vi:
Navneskilt og informasjonstavle, Seilet sett mot Andelva og Mago A, snorklipping, publikum som kom for å bivåne begivenheten og høre på konserten som koret OPUS89 ga etter åpningen.
Mer enn 20 000 turgåere benytter turstien og pilegrimsleden som går forbi Seilet. Vi takker Gjensidigestiftelsen for gaven som muliggjorde byggingen og håper scenen blir mye brukt!

LES MER »

Se flere aktuelle saker her

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook