Tusenårsjubileum 1022 – 2022

17, juni 1022 satte Olav Haraldsson Eidsivatinget på Eid. Tinget fikk navnet «Heidsivisthing» etter Heidsær som var datidens navn på Mjøsa.  Eidsivatinget skulle få stor betydning for det indre østlandsområdet og dekket på det største 12 distrikter fra Lesja i nord til Numedal i sør, fra Lom i vest til Särna i Sverige i øst. Jubileet inngår som et av flere tusenårsjubileer i perioden fram til Olsok i 2030 da det store tusenårsjubileet for Olav den Helliges fall på Stiklestad skal feires, en begivenhet som skulle få gjennomgripende konsekvenser for utviklingen av rettsstaten Norge.

Uncategorized

Seilet Scene innvidd!

10. september 2020 ble Seilet Scene åpnet med snorklipping av ordfører John-Erik Vika, kulturdirektør i Viken John Arve Eide og styremedlem i Eidsivatinget, Arnhild Ingeborgrud.
På bildene ser vi:
Navneskilt og informasjonstavle, Seilet sett mot Andelva og Mago A, snorklipping, publikum som kom for å bivåne begivenheten og høre på konserten som koret OPUS89 ga etter åpningen.
Mer enn 20 000 turgåere benytter turstien og pilegrimsleden som går forbi Seilet. Vi takker Gjensidigestiftelsen for gaven som muliggjorde byggingen og håper scenen blir mye brukt!

LES MER »

Se flere aktuelle saker her

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook