Seilet scene i Andelva historiepark – paviljongen har fått navn!

Snekkergutta på Gladbakk har jobbet iherdig i en måned og er snart ferdige med Seilet scene. Det gjenstår beising og å montere seter og en del dekorasjoner og informasjonstavler.
Grunnarbeidene er utført av firmaene Elling Sandholt og murerfirma Frank Fredriksen.
Seilkonstruksjoen er levert av Gran Seil AS.


Da vi valgte seilet som symbol for middelalderen, var det på grunn av seilets betydning for vikingene. Vi vet ikke helt når seilet begynte å bli brukt i Skandinavia, men det var trolig ganske seint, kanskje ikke før på 800-tallet. Seilet skulle vise seg å bli avgjørende for den rollen vikingene fikk. De smekre langbåtene var gode sjøbåter, og med et godt seil kunne de krysse store havstrekninger, f.eks. til Island, Grønland, Amerika. Seilet var således en forutsetning for vikingenes posisjon i middelalderen.

Et godt seil var vevd av ull, kanskje fra spælsau, og «verd sin vekt i gull». Rekonstruksjon av seilfragmenter fra Osebergskipet viser at det lå stor dyktighet og håndlag bak et godt seil.

Vårt seil er av solid kunststoff. Det er montert på master av aluminium og spent opp med solide stålvaiere. Seilet kan rigges i ulike vinkler etter ønske og behov. 

Uncategorized

Seilet Scene innvidd!

10. september 2020 ble Seilet Scene åpnet med snorklipping av ordfører John-Erik Vika, kulturdirektør i Viken John Arve Eide og styremedlem i Eidsivatinget, Arnhild Ingeborgrud.
På bildene ser vi:
Navneskilt og informasjonstavle, Seilet sett mot Andelva og Mago A, snorklipping, publikum som kom for å bivåne begivenheten og høre på konserten som koret OPUS89 ga etter åpningen.
Mer enn 20 000 turgåere benytter turstien og pilegrimsleden som går forbi Seilet. Vi takker Gjensidigestiftelsen for gaven som muliggjorde byggingen og håper scenen blir mye brukt!

LES MER »

Se flere aktuelle saker her

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook