Eidsvoll Janitsjarkorps fylte Panorama med kjente og noen mindre kjente norske melodier lørdag ettermiddag.
Eidsvoll Janitsjarkorps skuffer ikke. Lørdag ettermiddag gledet de publikum med både velkjente og litt mer ukjent norske melodier.
Konserten var en del av 1000-årsfeiringen av Eidsivatinget, og korpset hadde gitt konserten tittelen «Norske bilder». Og norsk ble det, fra begynnelse til slutt, med Erik Bergene som dirigent og John-Erik Vika som konferansier.
– Dette var kjempefint. En skikkelig sommerkonsert, kommenterer søstrene Lise Vollbu Injern og Anne Marie Granberg.
– Vi er på alle janitsjarkorpsets konserter, og vi liker å høre melodier vi kjenner. Det gir gode minner, og da kan vi sitte og nynne med, sier søstrene.
Denne gangen fikk de høre mange kjente melodier, både gamle slagere og viser av Alf Prøysen og mer tradisjonell korpsmusikk.
– Vi har øvd på konserten en gang i uka siden rett over påske, og jeg syns det gikk bra, kommenterer korpsleder Marianne Bræin som også spiller klarinett i korpset.
Joda, det gikk bra. De knapt 100 tilhørerne var strålende fornøyde etter å ha brukt halvannen lørdagstime til å nyte musikken fra lokale utøvere.
1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her