- Det er trivelig med musikk i sentrum. Det kunne gjerne vært mer, sier Lars Haugen.

– Jeg synes det er litt stas med korpsmusikk. Det er fint å se hva entusiaster får til. Det kunne gjerne vært med kultur her, sier Lars Haugen på Råholt.

Haugen er ikke musiker sjøl, men han var en av de mange som lørdag stanset opp for å nyte den utendørs sommerkonserten til Eidsvold Værk musikkorps.

– Slike sommerkonserter er tradisjon, forteller dirigent Gunnar Røen.

– Vi har fire-fem konserter i året, og vi er alltid ute og spiller 1. og 17. mai.

Korpset er Eidsvolls eldste. Det ble stiftet allerede i 1894, men stort er det ikke, bare rundt 20 musikere når det er fulltallig. Denne helga manglet dessuten noen, både på grunn av ferie og på grunn av sykdom.

Lørdag spilte korpset utenfor Amfi Eidsvoll der en rekke handlende stanset opp en halvtimes tid for å lytte til musikken mens andre, travlere handlende suste forbi. Etterpå, samme dag, var det tilsvarende konsert utenfor Eidsvollsbygningen.

Konsertene inngikk i 1000-årsjubileet til Eidsivatinget og ble et trivelig innslag i junisommeren.

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her