Ringer til fundamentering av støttestag i forkant av tomteområdet.

Status august

Pga saksbehandling i kommunen måtte vi svært motvillig utsette oppstart til etter sommerferien. Det har medført ekstra kostnader og forsinkelser, men nå ser det endelig ut til at arbeidene kan begynne! Gjennom sommeren har etterveksten av bringebær, brennesle og andre herligheter vært svært god, så først må det ryddes!

 

April 2019

Da er tomta for paviljongen stukket ut, og det er klart for avskoging. Det skjer allerede mandag 25. mars. Deretter er det fjerning av kvist og rask. Når snøen er borte, er det stubbene som skal vekk 🙂 ….. Bildene viser stien langs pilegrimsleden. Tomteområdet til høyre. Gå inn på FB-siden for å se panoramabilde med beliggenhet i forhold til Andelva og Mago A (på andre siden av elva) – klikk og dra for å se hele bildet.

25. april var det befaring for de som skal reise paviljongen ved Andelva. Det ble ganske nakent etter at skogen var fjernet, men med paviljongen på plass og nye vekst av løvskog blir området snart «påkledd» igjen. Se FB-lenken nedenfor for de nye bildene. ____________________________________________

Da er tomta for paviljongen stukket ut, og det er klart for avskoging. Det skjer allerede mandag 25. mars. Deretter er...

Publisert av Eidsivatinget Fredag 22. mars 2019

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her