Romerike Vokalensemble leverte en inponerende konsert i Festiviteten lørdag.

Publikum fylte forsamlingslokalet Festiviteten på Eidsvoll Verk til siste plass da Romerike Vokalensemble søndag kveld inviterte til konsert med norske folkeviser og Vegard Storbråten Øye på torader.

«Liddeligalen» hadde koret kalt konserten som var en del av 100-årsmarkeringen for Eidsivatinget. Det ble en herlig kveld både med kjente sanger fra barndommen og nye og ukjente melodier, både med og uten tekst.

Synnøve Vang og Ingveig Opperud var dyktige solister.

Koret, med Vegar Sandholt som fast dirigent, er fylt av gode sangere og har en fin fordeling av stemmene.

– Vi har hørt koret mange ganger, men dette var et nytt og morsomt repertoar. Det ble en kjempeflott konsert, kommenterer Marit og Yngve Malum som var to av de rundt ett hundre tilhørerne.

– Koret lyder veldig bra, det har en fin samklang og god fordeling på stemmene. Solistene var fremragende og det var fint å ta inn Vegard Storbråten Øye på torader, kommenterer paret.

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her