- Dette må være ny rekord både for antallet utstillere og for besøket, sier sjefen for markedet, Dag Olav Brækkan.

15 utstillere, butikker ute på gata, flere hundre publikummere og fullsatte serveringssteder. Markedet på Bankplassen i Sundet lørdag ble en dundrende suksess.

Markedet var arrangert av foreningen Eidsivatinget som et ledd i 1000-årsmarkeeringen for lagtinget ved Eidsvoll kirke.

– Jeg har ikke sett slik oppslutning ved noen av de markedene som har vært i Sundet tidligere, sier «markedssjef» Dag Olav Brækkan.

– Her var det et bredt spekter av utstillere, og det var kvalitet på dem. Her var det heller ikke bare handlende. Det var fint å få fram ulike foreninger som passer inn med arrangørforeningen. Dette må være rekord både av utstillere og publikum, mener Brækkan.

Underholdning var det også. Eidsvoll Janitsjarkorps spilte, koret Opus 89 med Linn Asak som dirigent sang, Vegar Sandholt spilte klokkespill.

Både besøkende og utstillerne var fornøyd, og det må nok resten av handelsstanden og serveringsbransjen i sentrum også ha vært, for maken til trafikk er det lenge siden vi har sett.

– Her går det unna, konstaterer Gunn Tomren som er selger for Engebretsen – firmaet på Minnesund som leverer krydder, kryddersmør og urter.

– Det er god stemning og fint vær. Da blir det bra, mener hun.

– Det er koselig på marked. Man må være med der det skjer noe, kommenterer tre generasjoner Nyborg/Adserø fra Råholt.

– Vi har nettopp kommet, så vi har ikke fått handlet noe ennå, men det blir nok handling etterpå, sier familien.

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her