Alexandra Rotan var det store trekkplasteret da Eidsivatinget arrangerte folkefest på Tingvoll lørdag. Mellom 300 og 400 publikummere stilte opp.

Vokalist Alexandra Rotan fra Råholt trenger neppe nærmere presentasjon Hun skulle opptre på Bankplassen i Sundet seinere samme kveld, og sa derfor ikke nei takk til en ekstraopptreden når hun først var i hjembygda. På tingvoll stilte hun kun med et forsiktig gitarakkompagnement av Markus Bastø, men det holdt i massevis. Hennes flotte stemme og musikalitet fenget tilhørerne, og i «I wanna dance with somebody» fikk hun med seg hele forsamlingen i allsang.

Stian Carstensen var egentlig konferansier, men underholdt minst like mye som de andre, og kanskje vel så det. Multimusikeren er også en ordkunstner av rang og løste lattermusklene på de fleste tilhørerne, både med sine verbale innslag og med fløyte i samspill med Ruth Wilhelmine Meyers spesielle galdring, og med Vegar Sandholts eminente klokkespill.

Skuespiller Odin Waage kom som kong Olav den hellige og Ole Tømte spilte slåttetromme. Ei lokal gruppe framførte middelaldermusikk, og elever fra Eidsvoll Ballettsenter hadde oppvisning på plenen ved siden av scena. De flinke elevene hadde fortjent en bedre plassering, og det var kun de nærmeste som fikk med seg opptredenen.

Dansemusikerne Hans Olav Trøen og Odd Arne Sørensen skapte også fin stemning med kjente og fengende låter.

– Dette var helt fantastisk, kommenterer tilhørerne Gunn Sandholt Kragstad og Sigrid Hjellen.

– Det var en fint sammensatt program og flinke musikere. Duoen Sørensen-Trøen var oppfriskende, og Stian Carstensen er helt utrolig til å ordlegge seg, til og med på trøndersk, sier Hjellen som sjøl er fra Trøndelag.

1000 år

Landslovjubileet 2024 / Nasjonalbiblioteket 1. februar 2024 – 14. september 2024

Utstilling
Utstillinga Med lova i hand: Magnus Lagabøtes Landslov, 1274–2024 blir ein sjeldan moglegheit til å møte mellomalderen på nært hald. For fyrste gong har vi samla eineståande handskrivne bøker laga i Noreg i mellomalderen, som hittil har vore i utanlandske samlingar.

Frå 1. februar til 14. september gjer vi denne gløymde delen av norsk kulturhistorie tilgjengeleg for publikum i Noreg.

LES MER »

Se flere aktuelle saker her